Kiki &Co
Alles over opvoeding, voeding, educatie en vermaak.
Koken: Warme lunch...

Lunch

_____________________________________________________

Basis regels voor je begint met je lunch

-      Heb je lang haar? Doe ze dan vast in een staart.

-      Rol je mouwen helemaal omhoog. Niet schuiven!! De kans is groot dat ze dan weer naar beneden schuiven, wanneer je bezig bent.

-      Was je handen goed met zeep.

-      Droog je handen goed af, met een schone handdoek.

-      Draag een schort en een koksmuts (Alleen als je dit hebt).

 

_____________________________________________________

 

Pannenkoeken

Ingrediënten:

250 gram bloem, 1 snufje zout, 1 zakje vanille suiker, 2 eieren, 500 ml melk en boter om te bakken.

 

Benodigdheden:

Een beslagkom, een garde of handmixer, een pollepel en een pan.

 

Aan de slag:

Mix de droge ingrediënten door elkaar heen, voeg daarna de andere ingrediënten erbij. Mix het beslag door tot het helemaal glad word. Verwarm je pan en laat er een klein stukje boter in smelten. Vul je pan met een dun laagje beslag, gebruik hier je pollepel voor. Bak de pannenkoeken om en om goudbruin.

 

 

Variatie:

Doe je pannenkoek beslag in een spuitzak, wanneer je pan verwarmt is, kan je er figuren op tekenen. Teken eerst de buiten kant en vul daarna de binnenkant. Ook kan je de pannenkoeken een kleurtje geven met eetbare kleurstof of een ander smaakje.

 

_____________________________________________________

 

 

Wentelteefjes

Ingrediënten:

2 eieren, 250 ml melk, 1 theelepel kaneel, 2 eetlepels bruine suiker, 10 sneetjes brood & boter om in te bakken.

 

Benodigdheden:

2 diepe borden, een maatbeker, een vork en een pan.

 

Aan de slag:

Klop de eieren op met een vork in het diepe bord. Roer vervolgens de melk, de kaneel en de suiker door de eieren heen, zorg dat de suiker helemaal oplost. Haal de sneetjes door het beslag heen en stapel ze op in het andere diepe bord. Giet het overige beslag over je stapel heen en laat het ongeveer 5 min intrekken. Bak hierna de sneetjes brood om en om in een pannetje.


 

Variatie:

Snij plakjes aardbei en beleg die op 1 wentelteefje, bestrooi dit met poedersuiker en doe daarboven weer een wentelteefje. Beleg ook deze met aardbeien en poedersuiker, en sluit af met een wentelteefje en daarop een beetje kaneel poeder.